Advertentie

Dictatuur

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Tirannen, dictators, koningen, stembiljetten, petities, demonstraties, globalisatie - wat hebben wij met dit alles te maken?
Zou het mensen moeten uitmaken of ze het recht hebben om te stemmen? Hoe is het als de bevolking geen zeggenschap heeft over hoe hun land bestuurd wordt?

De geschiedenis kent vele dramatische momenten en periodes van conflict - straatgevechten, massale demonstraties, executies, rellen, burgeroorlogen - waarbij de bevolking ten strijde trok voor de in hun ogen ideale regeringsvorm. In deze reeks worden de belangrijkste karakteristieken belicht van politieke en economische stelsels die door mensen zijn gekozen of aan hen zijn opgedrongen, en wordt ingegaan op de onderwerpen die ten grondslag liggen aan debatten en organisaties. Elk boek behandelt een politieke organisatievorm: hoe deze vanaf het begin tot in de huidige vorm vanuit verschillende ideeën is ontstaan, hoe deze zich in de praktijk heeft ontwikkeld, en hoe dit systeem zich verhoudt tot de bevolking.
Genre
Junior
Serie
Politieke & Economische Systemen
Aantal pagina’s
64
Uitgeverij
Ars Scribendi
ISBN
9054956526
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic