Advertentie

Een clown is óók een mens

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een in Amsterdam spelende roman. Hoofdpersoon: de bankbediende Flip Bakker, een serieuze jonge man die graag voor clown speelt en er ook min of meer als een circuskomiek uitziet. Zijn omgeving waardeert hem om zijn vrolijkheid, zijn open karakter en zijn liefde voor de medemens, die hij spontaan in daden omzet.
Vooral als leider van een evangelische jeugdclub in de binnenstad komt Flip met grote levensproblemen in aanraking. Verwaarloosde kinderen, jonge mensen in gevaar, geestelijk onttakelde gezinnen... Alleen of samen met Judith, het meisje dat hij zelf eens van de ondergang heeft gered, werkt hij aan zijn Opdracht.
De belevenissen van de even sympathieke als excentrieke Flip Bakker vormen een bont verhaal met ontroerende momenten.
De persoonlijke tragiek van de hoofdpersoon wordt de lezer steeds duidelijker. Hij is een trouwe vriend voor de meisjes die hij ontmoet. Zij weten dat zij onder alle omstandigheden op hem kunnen rekenen. Maar wie van hen zou, hoezeer ook door hem begeerd, ooit zijn levenspartner willen worden? Hij is en blijft een ‘clown’!
Één is er die hem beslist anders ziet; met haar zou de eenzame Flip het willen wagen. Maar die ene is niet de mooie jonge vrouw die hij boven allen liefheeft. Hoe ziet zij hem? Wat leeft er in haar hart?
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
202
Uitgeverij
Zomer & Keuning
ISBN
9789021032214
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker