Advertentie
Georganiseerde misdaad in de Lage Landen-deel 3

Georganiseerde misdaad in de Lage Landen-deel 3

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Een derde boek in de reeks Georganiseerde misdaad in de Lage Landen. Ook in dit deel staat de - razendsnel veranderende – wereld van de georganiseerde misdaad in België en Nederland centraal. De bekroonde Netflix-serie Undercover over de pillenhandel in de Nederlands/Vlaamse grensstreek is een sensatie.

Het zijn al lang niet meer Johnny, Willem of Dino die de dienst uitmaken. De kopstukken van de nieuwe generatie heten Tinus, Janus of Peer. En laten we vooral niet voorbij gaan aan Brahim, Mohammed, Bulent en Ridouan die in stilte uitgroeiden tot de belangrijkste misdaadondernemers in het Europa zonder grenzen. Over hen gaat dit boek.

In dit deel zijn bijdragen opgenomen van misdaadjournalisten Anna en Hendrik Jan Korterink, Bjorn Thimister en Job van Kempen. Zo passeert in vijftien hoofdstukken zowat alles de revue wat het daglicht schuwt. De werkelijkheid van de criminaliteit blijkt niet bepaald romantisch. Eer? Broederschap? Nee toch, alleen het recht van de sterkte geldt. Een mensenleven is evenveel waard als wat een huurmoordenaar kan factureren.

De auteurs weten waarover ze schrijven. Ze kennen de wereld van internationale drugsdeals, smokkel en oplichting door en door. Ook dit derde boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in een wereld die voor leken ondoordringbaar en gesloten is – die van de georganiseerde misdaad.
Over het eerste deel van Georganiseerde misdaad in de Lage Landen schreef recensent Joost Houtman: ‘Een hallucinante tocht langs donkere krochten, met een drugsoma, jetsetgangsters, motoroorlogen en liquidatietips. Doorgedreven onderzoeksjournalistiek die echte mensen tevoorschijn tovert. Mensen van vlees en bloed. En bloedvergieten.’
Samensteller Koen Scharrenberg schreef o.a. voor Elsevier en Panorama. Eerder verschenen o.a. Down for the count en Jantje O. over de wereld van de vechtsport en de zware criminaliteit. Beide boeken kregen uitstekende reacties en werden diverse malen herdrukt.
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Just Publishers
Laatste editie
16 december 2019
ISBN
9789089750198
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic