Advertentie
Henri "Ritten" de Wolf

Henri De Wolf (1959-1969): Wilskracht op wielen

0
Rank 8315 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Waarom een boek over Henri ‘Ritten’ De Wolf? Er zijn toch er toch veel even goede en betere coureurs dan hij die een boek verdienen? Hij heeft toch geteerd op die ene klassieker? Als je Henri’s wielercarrière even in close-up neemt, blijkt overduidelijk dat hij echt geen eendagsvlieg was. Integendeel, hij was gedurende minstens vijf jaar een liefhebber die bij de wereldtop behoorde en hij breide daar een profloopbaan van tien jaar aan met topprestaties zoals de zege in de Waalse Pijl, een 33e plaats als knecht in de Tour en verdienstelijke plaatsen in de drie grote rondes die hij verscheidene keren uitreed. Een totaal van 17 profzeges in een profloopbaan van 10 jaar wijst alvast op enige regelmaat, die absoluut gestaafd wordt door de zeer talrijke ereplaatsen in zijn beste jaren van 1960 tot 1963 waarin hij in ruim 60% van zijn wedstrijden niet uit de eerste tien ging.

Sportieve redenen genoeg dus voor een boek vol speciale verhalen. De story van de gewone volksjongen die op eigen kracht en gehard door het niet- te-breed-hebben en het thuis-café-houden er toch komt, hebben we misschien wel al vaker gehoord of gelezen, maar zijn ongelooflijke naturel, zijn onmiskenbaar talent bij het vertellen en nabeschouwen is uitzonderlijk genoeg om het te registreren voor het nageslacht.

Renners uit de jaren ’50 en ’60 van vorige eeuw: ze zijn er steeds zeldzamer. Hoog tijd dus om de mondelinge geschiedenis van de nog levende getuigen op te slaan. Naast de inhoud zijn de beelden die erbij horen, in zwart-wit en in de eerste kleuren van kodakchrome, een prachtig geschenk: je koopt niet alleen een verhaal, maar ook een tijdsbeeld in een paar honderd foto’s.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
148
Uitgeverij
Sportliteratuur Uitgeverij
Laatste editie
22 november 2019
ISBN
9789460210488
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Els1971
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic