Advertentie

Het herstel van het paradijs

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
David Chilton neemt je in ‘Het herstel van het paradijs’ mee vanuit de schepping naar het doel dat God heeft met de mens en deze wereld.
Een positieve toekomst!

De Bijbel geeft ons een optimistische eschatologie (eindtijdleer) die je er met enige studie gemakkelijk uithaalt, als je maar de juiste principes van Bijbeluitleg hanteert.
David Chilton begint daarom met een aantal regels die gelden voor het uitleggen van de Bijbel. Vervolgens verklaart hij één voor één de eschatologische termen in het Nieuwe Testament vanuit het Oude Testament. De lezer wordt hierdoor meegenomen op een ontdekkingsreis waarbij hij van de ene in de andere verbazing valt, zo nieuw en tegelijkertijd zo vanzelfsprekend is de verklaring van de overbekende, en vaak misbruikte ‘eindtijdteksten’.

De vele eyeopeners hebben een bevrijdend effect, omdat het doemdenken onterecht blijkt te zijn, en het plaats maakt voor de zekerheid dat de hele wereldgeschiedenis zich naar dit ene punt beweegt: het herstel van het paradijs.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
416
ISBN
9789490489137
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Erik Elixer
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic