Advertentie
Het vogeltje en andere Armeense sprookjes

Het vogeltje en andere Armeense sprookjes

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Elke Armeniër is opgegroeid met de sprookjes van Hovhannes Toemanjan. Ter gelegenheid van Toemanjans honderdvijftigste geboortedag verschijnt deze bundel met zijn mooiste sprookjes en volksverhalen, schitterend geïllustreerd door Harmen van Straaten. Over het vogeltje dat geeft en neemt, de laffe Nazaar die een held wordt tegen wil en dank, over een kruik vol goud, over het meisje zonder armen dat een koningszoon trouwt, over een vos zonder staart en de leugenaar die de koning te slim af is. Met haar frisse vertaling blaast Anna Maria Mattaar de klassieke teksten nieuw leven in.

Dit najaar wordt in Armenië de honderdvijftigste geboortedag herdacht van de vader van de Armeense literatuur Hovhannes Toemanjan, een gebeurtenis die ook door de UNESCO is opgenomen in de lijst van belangrijke culturele herdenkingen van 2019. Daarom verschijnen, i.s.m. het Ministerie van Cultuur van Armenië in totaal 25 langere en kortere verhalen van Toemanjan aanstaande oktober ook in Nederland.
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Rubinstein Publishing
Laatste editie
01 november 2019
ISBN
9789047627081
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic