Advertentie

Ik mis alleen de HEMA

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Weggaan en nooit meer terugkomen, dat deden ooms en tantes in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Met tienduizenden tegelijk vertrokken ze naar Australië en Canada om een nieuw leven op te bouwen.
En opeens, een halve eeuw later, pakt een nieuwe generatie de koffers. Niet eerder vertrokken zo veel mensen naar het buitenland: meer dan 300 per dag. Jonge gezinnen, vijftigplussers en carrièremakers: wat bezielt hen om alles achter te laten en opnieuw te beginnen?
In Ik mis alleen de Hema vertellen emigranten en spijtoptanten over hun grote avontuur. Met welke dromen en verwachtingen vertrokken ze? Hoe is het leven in hun nieuwe land? Zijn ze inderdaad gelukkiger? De fascinerende verhalen geven een indringende kijk in hun leven. Ze nodigen uit tot avontuur en vormen een goede voorbereiding voor iedereen die plannen heeft om naar het buitenland te vertrekken.

Manon Sikkel is journalist en publiceert onder meer in Het Parool en Psychologie Magazine. Ze woonde en werkte in Parijs, Londen, Dublin en Amsterdam. Marion Witter is redacteur en schreef onder meer voor Residence, Villa d'Arte, Marie Claire en En France. Ze woont afwisselend in Nederland en Italië.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035130319
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker