Advertentie
In de naam van de roos

In de naam van de roos

6
Rank 1272 Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Het is de laatste week van november 1327 in een welvarende abdij in het noorden van Italië. Broeder William Baskerville, een geleerde franciscaner monnik uit Engeland, komt als speciaal gezant van de keizer met een delicate diplomatieke opdracht naar Italië. Hij moet een ontmoeting organiseren tussen de van ketterij verdachte franciscanen en afgevaardigden van de paus.
Al spoedig ontwikkelt zijn verblijf in de abdij zich echter tot een tijd vol apocalyptische verschrikkingen: zeven dagen en nachten zijn William en zijn metgezel Adson getuige van de wonderbaarlijkste en voor een abdij hoogst zonderlinge gebeurtenissen. Er worden zeven geheimzinnige misdaden gepleegd, die de muren van de ontoegankelijke, labyrintvormige bibliotheek met bloed besmeuren. Angstige geruchten gaan door de abdij; niet alleen de abt heeft iets te verbergen, overal worden sporen uitgewist.
William, een voormalig inquisiteur, wordt door de onderzoekskoorts bevangen. De ontmaskering van de moordenaar gaat hem veel meer in beslag nemen dan de strijd tussen de keizer en de paus. Hij verzamelt aanwijzingen en ontcijfert manuscripten in geheimtaal. Steeds dieper dringt hij door tot de geheimen van de abdij.
Het valt niet mee deze roman te benoemen. Is het een middeleeuwse kroniek, een detective, een ideologische sleutelroman of een allegorie?
Wie één oog dichtknijpt en in het boek kijkt als in een ver verwijderde spiegel, zal in ieder geval gemakkelijk de monnikskappen en kardinaalsmijters uit de dagen van William verwarren met de moderne tekens van macht.

Umberto Eco (1932) is een van de grootste schrijvers en denkers van deze tijd. Hij is beroemd geworden door zijn grote romans De naam van de roos, De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag, Baudolino en De mysterieuze vlam van koningin Loana. Ook schreef hij De geschiedenis van de lelijkheid en De betovering van lijsten.

‘Het bewijs dat een bestseller toch van superieure kwaliteit kan zijn.’
VRIJ NEDERLAND

‘Een roman zó vol fantasie en eruditie, als er weinige bestaan.’
ELSEVIER

‘virtuoos divertissement’
NRC HANDELSBLAD

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
584
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
01 november 2019
ISBN
9789044644166
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

heel kleine recensie

door: Jan Blom 1 like
de eerste 150 pagina´s zijn heel erg moeilijk om door te komen, zeker met alle Latijnse teksten en de uitleg van de ritme´s van het klooster. Maar daarna kon ik het niet meer wegleggen, wat een boek!!!!!!!!!!!!!!! Het begin van m´n verslaving van het werk van Eco!!!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook