Advertentie
In Europa set

In Europa set

20
Rank 6935 Gelezen 21 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 2
Top25's 5   Topics 0
In 2004 verscheen [In Europa], de neerslag van een reis die Geert Mak maakte door Europa, in het laatste jaar van de twintigste eeuw. De geschiedenis van die eeuw was zijn leidraad. Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedauto’s in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van de eeuw? [In Europa] was meteen na verschijning een enorm succes: er zijn meer dan 500.000 boeken over de toonbank gegaan en de rechten werden aan veertien landen verkocht. Het boek werd ook in het buitenland alom geprezen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
854
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
05 november 2019
ISBN
9789045039534
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

Ik mis iets

door: Ludo. Quintens 1 like
De dubbelzinnige houding van NL. In WO1 wordt niet besproken. Het feit dat in verhouding in Nederland het meeste Joden werden getransporteerd wordt goed gepraat door een zogezegde goed georganiseerde overheid. Geen vragen hieromtrent terwijl Frankrijk, waar procentueel veel minder joden werden...

Heerlijke serie over europa

door: linda1973 1 like
Deel 1 en 2 van " in Europa" zijn een aanrader voor ieder die intresse heeft in de geschiedenis van Europa vanaf 1900... Ik heb door deze delen meer inzichten gekregen over bv de val van de Berlijnse Muur en de val van de moslim enclave in Joegoslavie.... Voor mij echt een aanrader!!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook