Advertentie
Jan Klaassens

Jan Klaassens

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Jan Klaassens (1931-1983) was een op en top sportman. De Venlose voetballer leefde uiterst gedisciplineerd: hij ging op tijd naar bed, dronk geen druppel alcohol en ondanks dat hij een sigarenzaak had rookte hij niet. In wedstrijden en op trainingen gaf Jan altijd alles wat hij in zich had. Technisch gezien was hij niet de meest getalenteerde voetballer, maar wat betreft wilskracht en inzet was er geen betere en was hij volstrekt uniek. Jan Klaassens speelde voor VVV en Feyenoord en kwam 57 keer uit voor het Nederlands Elftal. Tijdens zijn loopbaan werd het betaald voetbal in Nederland ingevoerd. Dat ging niet zonder slag of stoot: de omstandigheden in de voetbaljaren van Jan waren soms ronduit bizar. Met Feyenoord veroverde de karaktervoetballer twee landstitels en bereikte hij de halve finale in de Europa Cup, met VVV won hij de KNVB Beker. De sportman Jan Klaassens stierf wrang genoeg aan een hartstilstand tijdens een partijtje tennis.
Finbar van der Veen (1981) is afkomstig uit Venlo en actief als freelance journalist. Zijn grote passies zijn voetbal en muziek.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
edicola sport
Laatste editie
29 juli 2019
ISBN
9789493160385
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,95
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic