Advertentie
Kopstukken van de NSB

Kopstukken van de NSB

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw is het politieke landschap in Nederland ernstig verdeeld. Vooral aan de rechterzijde is het een komen en gaan van nationalistische en fascistische partijen.
De Nationaal Socialistische Beweging van Anton Mussert is de enige partij die uitgroeit tot een politieke beweging van betekenis.

Vanaf de oprichting is de NSB verwikkelt in een strijd tussen de Groot-Nederlandse en Groot-Germaanse gedachte. Deze strijd zet zich tijdens de Duitse bezetting voort en zorgt ervoor dat de NSB een politieke speelbal is van de Duitse bezetter.

Kopstukken van de NSB beschrijft het politieke leven van de NSB-politici Anton Mussert, Kees van Geelkerken, Meinoud Rost van Tonningen, Henk Feldmeijer, Max Blokzijl, Robert van Genechten, Johan Carp, Arie Zondervan, Tobie Goedewaagen, Henk Woudenberg en Evert Roskam en hun betrokkenheid bij de richtingenstrijd en de omgang met de Duitse bezetter.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Mokum Books
Laatste editie
29 november 2019
ISBN
9789087780111
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic