Advertentie

Mijn streek historisch

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Veel van onze geschiedenis kun je terugvinden in het landschap. 'Mijn Streek Historisch' presenteert dertig tochten langs bijzondere, historische plekken in Noord-Nederland. Van een onderduikershol tot een plek waar het spookt, van verdwenen gebouwen tot oude verbindingswegen; in dit boek vind je het verleden in het landschap terug. Doordat de lezer de plekken zelf kan bezoeken, ontstaat steeds een uiterst boeiende ontdekkingstocht.
Journalist Paul Straatsma wandelt of fietst samen met mensen die veel kennis hebben van de historie van hun gebied. Zo ontdekt hij (en de lezer met hem) dertig boeiende geschiedenissen uit Groningen, Friesland en Drenthe. Dit boek vertelt al die verhalen en geeft in woord en beeld een prachtig kijkje in de geschiedenis van de streek. Zelf kijken is nadrukkelijk de bedoeling; bij elk verhaal hoort een wandel- of fietstocht.
'Mijn Streek Historisch' is een bundeling van de tweede reeks Mijn Streek, gepubliceerd in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Deze serie kwam tot stand in samenwerking met historische verenigingen uit het Noorden.
Deel 1 van 'Mijn Streek' (over 30 bijzondere landschappen in het Noorden) is ook nog leverbaar. ISBN 97890 5452 2485
Paul Straatsma is journalist, schrijft onder meer wandelverhalen voor de beide noordelijke dagbladen. Jan Zeeman verzorgt sinds jaar en dag de foto's bij de routes.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054523444
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic