Advertentie
Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten

Rapport van de Commissie-2020 over de Noord-Koreaanse kernaanvallen op de Verenigde Staten

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

'Op 21 maart 2020 was de hemel boven het Koreaanse schiereiland helderblauw.'Met die woorden begint het ontnuchterende rapport van de Onderzoekscommissie Noord-Koreaanse Kernaanvallen op de Verenigde Staten, ingesteld door de overheid en geleid door nucleair expert Jeffrey Lewis.
Het rapport is een verslag van de gebeurtenissen tijdens de drie dagen na de aanvallen waarbij Noord-Korea onbedoeld een Zuid-Koreaans vliegtuig uit de lucht schoot, Zuid-Korea met wraakacties reageerde en een tweet uiteindelijk tot het onvoorstelbare leidde. Moeilijke maar belangrijke vragen worden aan de orde gesteld over het gedrag van de Amerikaanse leiders in de aanloop naar de oorlog. Hebben president Trump en zijn adviseurs het gevaar goed ingeschat van het provoceren van Kim Jong-un door middel van militaire oefeningen en tweets? Was een confrontatie onvermijdelijk? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor de grootste tragedie in de Amerikaanse geschiedenis?
Het voorkomen van een dergelijke ramp is meer dan wat dan ook de inspiratie geweest voor het Rapport van de Commissie-2020.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
20 oktober 2019
ISBN
9789046825488 , 9789046825495
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic