Advertentie

Recht voor welzijnswerkers

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Recht voor welzijnswerkers 2008 start bij het ontstaan van het recht en leidt de lezer rond in de wereld van rechtsbegrippen en -structuren. De toepassing van het recht is in onze maatschappij bovendien te vinden in een uitgebreid rechtsapparaat, waarmee welzijnswerkers rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking kunnen komen.

De lezer krijgt een globaal overzicht van alle rechtstakken die momenteel in de opleidingen sociaal werk aan bod komen, met uitzondering van het sociaal recht, het arbeidsrecht en de sociale zekerheid die op zich een apart boek kunnen uitmaken. Een stuk geschiedenis en staatsrecht mochten niet ontbreken, als duiding voor ons maatschappelijk functioneren. Wie professioneel bij welzijnswerk betrokken is, komt ook haast onvermijdelijk in aanraking met personen- en familierecht en met bepaalde aspecten van het zaken- en verbintenissenrecht. Enige kennis over het strafrecht is eveneens onontbeerlijk: een cliënt doet niet zelden een beroep op de welzijnswerker in sommige fasen van zijn rechtsproces. Gezien het belang van het jeugdrecht binnen het welzijnswerk is een apart deel gewijd aan het zogenaamde 'bijzonder' jeugdrecht, dat vroeger het jeugdbeschermingsrecht werd genoemd.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
595
Uitgeverij
Kluwer Academic
ISBN
9789046519141
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic