Advertentie

Spionnen

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Meer dan twintig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt bij toeval tijdens het droogleggen van een vijver in het Engelse graaschap Lincolnshire, het wrak van een neergestorte Dakota ontdekt, die sinds mei 1945 als vermist staat opgegeven.
De Britse inlichtingendienst verbaast zich erover dat de Russen een merkwaardig grote belangstelling voor het wrak van dit transportvliegtuig aan de dag leggen en besluiten een onderzoek in te stellen.
Op het allerhoogste niveau wordt echter beslist dat het beter is niet al te diep te graven en de nieuwsgierige Russen zoveel mogelijk hun zin te geven.
David Audley, een wat zenuwachtig geworden adviseur van het Britse ministerie van Defensie, die met het halfslachtige onderzoek wordt belast, ontdekt al gauw dat het vliegtuig werd gebruikt om iets het land binnen te smokkelen.
Maar wat?
Hij trekt zich weinig van de mening van zijn superieuren aan en besluit ondanks hun bezwaren de zaak tot op de bodem uit te zoeken, daarbij geholpen door Faith, de mooie dochter van de destijds omgekomen RAF-piloot.
Helaas, David doet zijn werk - ondanks de bloedstollende pogingen van de Russen hem tegen te werken - al te grondig en brengt een verbijsterend topgeheim van het Kremlin aan het licht, dat zowel hem als zijn superieuren duur kan komen te staan.
Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789026976305
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic