Advertentie

Wonen aan de onderkant

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Stijgende prijzen van bouwgronden en van huren, lange wacht-lijsten en wachttijden in de sociale huisvesting, huisjesmelkerij...
Onheilstijdingen zijn niet uit de lucht. Helaas zijn ze vaak gebaseerd op fragmentaire gegevens, soms op niet meer dan wat indrukken.

Niettegenstaande wonen een basisbehoefte is en alle gezinnen er gedurende een korte of langere periode het grootste deel van hun inkomen aan besteden, is gestructureerd en diepgaand wetenschappelijk onder-zoek naar de evolutie op de woningmarkt vrijwel afwezig. Beschikbare gegevens en kennis komen voort uit middelen ad hoc door de overheden toegekend. Soms werden ze verzameld in opdracht van een organisatie die het water aan de lippen voelt staan. En al even vaak spruiten ze voort uit de allerindividueelste interesse van een individuele onderzoeker.

De afwezigheid van een consequent publicatiebeleid van de overheid heeft tot gevolg dat de bestaande informatie zeer versnipperd is. Het eerste doel van voorliggende publicatie is dan ook om deels tegemoet te komen aan de noodzaak van gebundeld materiaal. Een tweede doelstelling betreft het in beeld brengen van relevante ontwikkelingen. De lange termijnontwikkelingen komen aan bod, net zoals sectorale tendensen en beschouwingen over marginaal huren. Een derde oogmerk ten slotte betreft – na het analyseren – het formuleren van constructieve beleidsvoorstellen.
Pascal De Decker is deeltijds verbonden aan de Hogeschool Gent, Departement Industriële Wetenschappen (Vakgroep Bouwkunde) en deeltijds aan OASeS (Onderzoeksgroep Armoede, Sociale uitsluiting en de Stad), Universiteit Antwerpen. Luc Goossens en Isabelle Pannecoucke zijn vol-tijds verbonden aan OASeS.

Pascal De Decker is deeltijds verbonden aan de Hogeschool Gent, Departement Industriële Wetenschappen (Vakgroep Bouwkunde) en deeltijds aan OASeS (Onderzoeksgroep Armoede, Sociale uitsluiting en de Stad), Universiteit Antwerpen.
Luc Goossens en Isabelle Pannecoucke zijn voltijds verbonden aan OASeS.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
536
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044115468
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic