Advertentie

Zoektocht naar gastvrijheid

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Gastvrijheid was vanzelfsprekend in een onherbergzaam gebied waar een reiziger het meest noodzakeelijke (voedsel, drinken, onderdak) niet moch worden onthouden. De geschriften van jodendom, christendom en islam benadrukken de heilige plicht tot het verlenen van gastvrijheid, juist in situaties waarin de door de heersende macht wordt geweigerd. 'Heb de vreemdeling lief', is de klemmende oproep als de spanning oploopt.

Gastvrijheid is niet vanzelfsprekend in een tijd waarin het relatief rijke Europa de aanhoudende stroom vluchtelingen en andere gelukszoekers een halt probeert toe te roepen.

in dit boek beschrijft Cor Ofman hoe droom en daad soms botsen. Aan de hand van zijn eigen ervaringen als pastor en hulpverlener voor de afgewezen asielzoekers en migranten verkent hij de heilige boeken en de opvattingen van theologen, filosofen, sociologen en beleidsmakers. 'Een vreemdeling is de vriend die je nog niet eerder hebt ontmoet', noteert hij. Maar als hulpverlener loopt hij ook tegen grenzen aan. Als individu kun je niet iedereen helpen, ,maar je je kunt met anderen wel sterk maken voor universele mensenrechten waaraan overheden gehouden dienen te worden.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
235
Laatste editie
17 juni 2019
ISBN
9789064164408
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Indringend

door: creaties36 1 like
Een indringend relaas van Cor Ofman over zijn werkervaring met vluchtelingen in de loop van de jaren. Een leerzaam boek, echt een aanrader om met een andere blik naar vluchtelingen te kijken.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook