100 Brugse duivels

0


100 ‘Brugse’ Rode Duivels in 112 jaar interlandvoetbal. Goed voor heroïsche verhalen uit de prehistorie van de voetbalsport, toen nog niet alle spelers met hetzelfde truitje op het veld stonden en internationals met de trein naar Duitsland spoorden. De belevenissen van de vier Bruggelingen die met de boot naar het eerste WK in Uruguay reisden. De successen op EK’s en WK’s met Jan Ceulemans, René Vandereycken, Julien Cools en Leo Van der Elst, die België met de ogen dicht voorbij Spanje en naar een vierde plaats in Mexico knalde.
100 portretten van spelers van Cercle en Club Brugge – van Dominique Baes tot Willy Wellens –, die elk op hun manier voetbalgeschiedenis hebben geschreven. Verhalen over ontvoeringen, dubbele beenbreuken, over een winnaar van de Gouden Schoen die stierenbloed dronk, over een godenkind van Club Brugge die voor FC Barcelona en Real Madrid voetbalde of over een onbekende topschutter, die Cercle Brugge in 1911 met bijna twee goals per wedstrijd naar de landstitel schoot. 112 jaar Belgische en Brugse voetbalgeschiedenis, verpakt in één boek.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
216
Laatste editie
02 mei 2016
Uitgeverij
Zorro uitgeverij
ISBN
9789461680518

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic