100 Fascinerende wereldwonderen

0

100 van de spectaculairste door mensen gemaakte monumenten en door de natuur veroorzaakte fenomenen worden in dit boek beschreven.
Raadselachtige megalieten zoals Stonehenge in Engeland en de beelden van Paaseiland in de Stille Oceaan nodigen uit tot speculatie, maar hebben hun eeuwenoude geheimen nog steeds niet prijsgegeven. Verfijnde bouwwerken zoals de St. Pieter in Rome meten zich met de strakke lijnen van de Grote Piramide bij Gizeh. Zowel bouwkundige staaltjes – zoals de Transsiberische spoorweg, de langste spoorlijn ter wereld – zijn opgenomen, als natuurlijke fenomenen, zoals de Everglades in Florida, de enorme Saharawoestijn en de actieve vulkanen van Antarctica.
Bij elk onderwerp bevinden zich een kaartje, een aantal feiten en kleurenfoto’s. Speciale artikelen zoals Grote Beschavingen en Prachtige Landschappen, geven meer informatie over enkele van de meest buitengewone wonderen van de wereld. Door het beste van overal ter wereld in een band te brengen, is dit boek fascinerend om te lezen, handig als naslagwerk en verleidelijk om meer te weten te komen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
14 oktober 2005
Uitgeverij
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789059204423
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic