1000 jaar Kelten

0

De Kelten maken deel uit van ons verleden. Zonder hen zou de Europese beschaving er helemaal anders uitzien. Toch blijft de kennis over onze Keltische voorouders in nevelen gehuld. Als het om de Kelten gaat, leveren waarheid en fictie een hardnekkige strijd om de bovenhand.
Herman Clerinx maakt daar komaf mee. In 1000 jaar Kelten vertelt hij het volledige verhaal van de Kelten, van hun prille ontstaan tot hun verdwijnen in de Romeinse tijd. Daarbij heeft Clerinx niet alleen oog voor heel hun verspreidingsgebied maar gaat hij ook systematisch na wat in onze streken wordt aangetroffen. Een grondig onderbouwde kennismaking met de rijke Keltische beschaving.
Lees over hun prachtige kunst, hun luxueuze levensstijl, bevreemdende wapengraven en bijzondere drankgiften. Ontdek wat er zo typisch was aan hun cultuur en verneem wat er vandaag in onze streken nog van overblijft. Een wetenschappelijk verantwoord en soepel geschreven historisch overzicht van één van de meest tot de verbeelding sprekende culturen uit West-Europa.
HERMAN CLERINX is een regelmatig medewerker van onder meer Geschiedenis Magazine en een beheerder van het Belgisch Genootschap voor Keltische Studies. Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde hij eerder de succesrijke Kathedralen uit de steentijd: hunebedden, dolmens en menhirs in de Lage Landen, Met de Romeinen door Haspengouw en Kelten en de Lage Landen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
112
Laatste editie
03 december 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789077942413
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic