13 Hours

8

Lijsten 2 Top25's 1
New York Times-bestseller - Nu verfilmd!

Het aangrijpende, waargebeurde verhaal van zes dappere mannen die tegenover een enorme overmacht kwamen te staan in Benghazi en weigerden zich over te geven.

Op 11 september 2012 vielen terroristen het US State Department Special Mission Compound in Libië aan, in de stad Benghazi. Ook het geheime CIA-hoofdkwartier kwam onder vuur te liggen, waarop een team van zes ex-militairen, ingehuurd om de veiligheid van de Amerikaanse ambassadeur en burgers te waarborgen, een moeilijke beslissing moest nemen: zich overgeven of vechten tegen een enorme overmacht. In een tijdsbestek van 13 uur gaven zij blijk van een uitzonderlijke moed en dapperheid, om een grotere tragedie te voorkomen.
Lange tijd werd gedacht dat een anti-islamfilm tot spontane rellen had geleid, die uitliepen op een kleine opstand waarbij de ambassadeur om het leven kwam. In 13 Hours beschrijft New York Times-bestsellerauteur Mitchell Zuckoff voor de eerste keer wat er die nacht écht gebeurde: hoe een handvol mannen zichzelf geconfronteerd zag met een georganiseerde groep terroristen die doelgericht de ambassade aanvielen.
13 Hours is verfilmd door Michael Bay (Transformers, Pearl Harbor) met onder andere John Krasinksi (The Office) en James Badge Dale (World War Z).
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
02 februari 2016
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045210162 , 9789045210261

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Indrukwekkend waargebeurd heldendrama

door Anne-Claire Verham op 26-03-2016

Benghazi, Libië 11 september 2012: in de avond vallen vijandelijke milities de Amerikaanse diplomatieke missie in de stad aan. Later die nacht zou het nabijgelegen complex van de CIA volgen. Onder meer ambassadeur Chris Stevens, een op verzoening en samenwerking gerichte man, kwam om het leven. Het zes leden tellende beveiligingsteam van de CIA wist desondanks een doeltreffende verdediging tegen...


Lezersrecensies (1)

Wat een strijd!

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Dit is het waargebeurde verhaal van de mannen die de compound in Benghazi, Libië in bescherming namen. Het is een slopende strijd van 13 uur lang! De compound van de Amerikanen lijkt veilig te zijn. Totdat er onrust ontstaat over een antimoslim filmpje op youtube. Op 11 September 2012 ( 11 jaar na...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic