Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1434

Tijdens het bewind van de Ming-keizers in de vijftiende eeuw voerde de Chinese admiraal Zheng He het bevel over een gigantische vloot. China was op dat moment de machtigste zeevarende natie ter wereld en maakte een periode van grote wetenschappelijke en culturele bloei door. Onder leiding van Zheng He voer deze vloot uit naar alle hoeken van de wereld om de Chinese kennis en beschaving naar de ‘barbaren’ over te brengen.
In 1434 arriveerde een vloot van vele honderden schepen in Toscane. In Florence ontmoetten de Chinezen paus Eugenius IV aan wie ze hun rijke kennis en diepe inzichten op talloze gebieden presenteerden – van wiskunde tot astronomie, van werktuigbouw tot wapentechniek. In zijn boek laat Menzies met overtuigend bewijsmateriaal zien dat dit geschenk van doorslaggevende invloed is geweest op de ontwikkeling van de Renaissance, inclusief de mechanische ontwerpen van Leonardo Da Vinci, de Copernicaanse Revolutie en de ontdekkingen van Galileo.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 1434 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op 1434

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.