15 minuten

24

Accountmanager Alex werkt bij reclamebureau VOGH/JJGP en dartelt vrolijk rond in het circuit van borrels, de bars en celebs. Haar klant, de BPW Bank, kiest een wel heel aantrekkelijk gezicht voor haar nieuwe campagne: Dylan Winter, Nederlands heetste rockster.
15 minuten is een vlot geschreven verhaal over de wereld van roem en geld en tegelijkertijd een liefdesverhaal met even herkenbare als absurde personages. Zo is er de ambitieuze filmregisseur Yljaaa, die worstelt met de grens tussen high en low culture; moeder Patries, die nog steeds niet uitgepraat is over haar affaire met Rob de Nijs in de jaren '60; en Rodzjer, Creatief Directeur van VOGH/JJGP, die wroeging krijgt over zijn hedonistische levensstijl en het opneemt voor de Galapagos-schildpad.
Maaike Schutten (1976) is trendexpert: ze observeert mensen, modes en sociale mores. Na haar studie bedrijfscommunicatie is ze aan de slag gegaan als conceptontwikkelaar en copywriter voor verschillende reclamebureaus. 15 minuten is haar debuutroman.

'Een satirische schop tegen de celebcultuur [...] dat je vanaf de eerste letter met een glimlach op je gezicht leest.' ELLE

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 november 2010
Uitgeverij
Poema Pocket
ISBN
9789049970437 , 9789021009414 , 9789021804583
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Leuk luchtig boek

door: Lianda Zuiker 1 like
Leuk boek over de BNer wereld. Een vrouw die een relatie heeft met een Bner en het daarna aanlegt met een andere Bner. Tussendoor de relatie met haar moeder die niet zo vlotjes verloopt. Leuk boek en aan te raden als je een boek wil waar je niet bij na hoeft te denken..

Recensie 15 minuten

door: Maria 1 like
Wat een leuk, lekker, makkelijk en luchtig boek om te lezen.Je vliegt er in sneltreintempo doorheen, leest echt super weg!Ik heb me slap gelachen om de hoofdpersoon.Ik lees veel in bed en meestal slaapt mijn man dan alwel, dus hardop lachen ging dan niet, maar af en toe lag ik echt te schudden van...

Recensie 15 minuten

door: 78nl 1 like
Af en toe vind ik het fijn om een chicklit te lezen. Humor, de nodige romantiek en geen ingewikkeld gedoe. Dit boek voldoet hieraan en is inderdaad een fijn tussendoortje. Maar het boek heeft niet iets dat het beter maakt dan een andere chicklit. Het is dus een chicklit, niks meer en niks minder.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic