Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1688 Een jaar in de wereldgeschiedenis

John Elliot Wills
In dit boeiende boek laat de auteur het jaar 1688 wereldwijd herleven. In zeven delen, onderverdeeld in diverse hoofdstukken, worden de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen beschreven die in en buiten Europa plaatsvonden. Dank zij de zeevaart, enkele missionarissen en avonturiers namen wij kennis van andere werelddelen en volken met hun cultuur en religie. Deze ontdekkingen hadden positieve en negatieve gevolgen, zoals handelscontacten, overheersing en de slavenhandel. Verwikkelingen aan Europese en Aziatische hoven drukken hun stempel op de tijd. De tweede helft van de zeventiende eeuw was ook de tijd van grote onderzoekers, wetenschappers en literatoren. De auteur kon putten uit authentiek bronnenmateriaal. Met enkele illustraties in zwart/wit. Een uitgebreid overzicht van geraadpleegde bronnen en verdere literatuur biedt de in geschiedenis geinteresseerde lezer voldoende mogelijkheid om zijn kennis uit te breiden. Het boek eindigt met een personen- en zakenregister.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 1688 Een jaar in de wereldgeschiedenis het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op 1688 Een jaar in de wereldgeschiedenis

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.