1917 Ruslands revolutiejaar

0

De Eerste Wereldoorlog verscheurde het land en de Russische autocraten aten en dansten terwijl het volk stierf van de honger. Hoe was het om voor de Revolutie arbeider te zijn? Wat wist de familie van een trambestuurder van het Bolsjewisme?
En hoe was het om de ene dag beurshandelaar te zijn en een dag later een simpele arbeider?
De Revolutie van 1917 is nog altijd veelbesproken. Tientallen boeken zijn geschreven over Lenin, Trotsky en Kerensky. Hun politieke ideeën worden nog steeds bestudeerd. Maar er is ook een andere kant: Het verhaal van de gewone man. Dit is de geschiedenis waarover Roy Bainton vertelt. Niet alleen over het verbijsterende lef van de revolutionaire politici, maar vooral over de aangrijpende verhalen van de gewone man. Verhalen die hem door gewone mensen verteld werden; mensen van wie de hoop en idealen al snel omsloegen in angst.
Roy Bainton is auteur van diverse boeken en reisde meerdere malen de wereld rond. Hij schreef voor diverse kranten en tijdschriften en werkte voor de Engelse radio. Voor dit boek sprak hij met de laatste ooggetuigen van de Revolutie en met kinderen van ooggetuigen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
25 april 2007
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789059772199
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic