Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1927-2002: Vijfenzeventig jaar de Sophialaan in Hilversum

Ter gelegenheid van het vijfenzeventigjarige bestaan van de Sophialaan in Hilversum schreven zes laanbewoners gezamenlijk dit herinneringsboek over de periode 1927-2002. Naast talloze anekdotes, eigenaardige bewoners en verwikkelingen in de oorlog komen ook Café Het Tolhuis, het ontwerp van de laan door Willem Marinus Dudok, bekende laangenoten als Generaal C.J. Snijders (opperbevelhebber van de gemobiliseerde Nederlandse strijdkrachten tijdens de Eerste Wereldoorlog) en Danny de Glopper-Bolle (een van de minnaressen van de dichter Roland Holst) aan de orde. Men leest over de rust van de eerste jaren, de stijgende prijzen van de huizen en de merkwaardige bomen die bleven staan als overblijfsel van de landgoederen waarop de laan aangelegd is. Aangevuld met de vele foto's en andere illustraties geeft dit boekje een intrigerend beeld van een Hilversumse laan en haar gevarieerde bewoners.

Toon details

Schrijf een recensie

Is 1927-2002: Vijfenzeventig jaar de Sophialaan in Hilversum het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op 1927-2002: Vijfenzeventig jaar de Sophialaan in Hilversum

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.