20.000 mijlen onder zee

0

Mysterieuze reis onder water

'Luister goed, professor, ik zeg het maar één keer', zei kapitein Nemo met een ijzige stem. 'Ik heb met de hele mensenmaatschappij en die zogezegde beschaving van u gebroken, om redenen waarmee u geen zaken hebt. Niemand kan me te pakken krijgen, niemand durft me te volgen naar de diepten van de oceaan, niemand kan me rekenschap vragen om mijn daden. Ik ben mijn eigen rechter...
Ik zie maar één oplossing: u moet aan boord blijven, voor altijd. Ik kan niet toelaten dat het geheim van mijn bestaan uitlekt.'

Na een schipbreuk komt Professor Aronnax terecht in een bizar vaartuig. Een langwerpige cilinder, sneller dan een walvis, die de zeeën doorkruist. De Nautilus is het koninkrijk van kapitein Nemo. De man is al even fascinerend als zijn duikboot. In hem leeft een monsterachtige haat. Toch neemt hij Professor Aronnax mee op een wonderlijke, mysterieuze reis onder zee.

ED FRANCK stapt in de voetsporen van Jules Verne. Voor het eerst brengt hij de volledige geschiedenis van kapitein Nemo, die Verne over verscheidene boeken verspreidde, in één verhaal. Hij reist naar onwezenlijke decors en houdt halt waar geen mens eerder kwam. Een boeiende reis naar de diepste geheimen van de wereldzeeën, vol avontuur, technologische snufjes en kleine wetenschappelijke wonderen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
167
Laatste editie
07 september 2004
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081208
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic