Het 25ste uur

11

Artikelen 1 Top25's 1

Monty Brogan, een jonge drugsdealer uit New York, staat een gevangenisstraf van zeven jaar te wachten. Tijdens zijn laatste uren als vrij man neemt hij afscheid van zijn vrienden, zijn zakenpartners en zijn vriendin, en haalt hij herinneringen met hen op.

Tegelijkertijd staat hij voor een onmogelijke keuze: moet hij vluchten, met als gevolg dat hij zijn vader "die borg voor hem staat" financieel ruïneert? Of moet hij zich voorbereiden op een leven vol geweld in de gevangenis?

Het 25ste uur is een duistere, knap geconstrueerde literaire thriller met een einde dat de lezer verbijsterd achterlaat. Benioff combineert ijzersterke dialogen met een prachtige sfeertekening.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The 25th Hour
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
07 juni 2005
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720339 , 9789046111390


Artikelen over Het 25ste uur

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een thriller hoeft niet altijd op een moord uit te draaien

door Jeroen Beghin op 02-07-2004

De politie vindt in Monty Brogans sofa een zakje wit poeder: daar begint eigenlijk het verhaal (maar niet het boek). Brogan wordt veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Omdat zijn vader borg voor hem staat, hoeft hij niet meteen de cel in, maar de dag komt wel angstwekkend dichterbij. Op de vooravond spreekt Brogan af met zijn vriendin Naturelle en zijn twee beste vrienden, leraar Jacob en...


Lezersrecensies (2)

Een heerlijk boek

door: Elsbeth Pijls 1 like
We volgen in dit boek Montgomery Brogan, een jonge drugsdealer uit New York. Hij is veroordeeld tot 7 jaar gevangenschap omdat hij verlinkt is door een bekende. Monty is ondanks dat hij een drugsdealer is geen keiharde crimineel, maar een jongen die kickt op de macht die dit beroep met zich mee...

door: Huub-2686 1 reactie 1 like
Langdradig verhaal dat volgens de kaft een verrassend einde beloofd, maar dat ik er niet in heb kunnen ontdekken. Geen thriller, naar mijn mening.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic