Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Frans van der LugtSJ, 1938-2014

Frans vd Lugt In de vroege ochtend van 7 april 2014 werd de 75-jarige Nederlandse jezuïet Frans van der Lugt in het Syrische Homs door het hoofd geschoten. Nog dezelfde dag werd hij begraven in de tuin van het huis waar hij gewoond had. Een stroom van christenen en moslims kwam op gang, en zijn graf werd een pelgrimsoord van onderlinge verbondenheid. Het nieuws over de moord op Frans van der Lugt ging ogenblikkelijk de hele wereld over, en stond op de voorpagina's van vele kranten, en was het eerste item op uitzendingen van radio en televisie. Terstond na zijn overlijden werd Frans van der Lugt herdacht door paus Franciscus en andere hooggeplaatste leiders in kerk en politiek, zowel in Nederland als ver daarbuiten.
In dit boek zijn teksten opgenomen van en over Frans van der Lugt uit de verschillende fasen van zijn leven en werken, te beginnen met de geschiedenis van zijn roeping. Hierin komt hij naar voren als een spiritueel veelzijdig man, met een brede belangstelling en een grote trouw aan hen, met wie hij leeft en voor wie hij zorgt. Zijn levensmotto en wekroep luidt: 'Het gaat verder!
Nu, ruim anderhalf jaar na de moord blijkt hij allerminst vergeten. Een school in een vluchtelingenkamp in Libanon voor Syrische en Irakese kinderen, onder auspiciën van de Jesuit Refugee Service, draagt de naam Frans van der Lugt Center, en in verschillende landen wordt er nog steeds over hem gepubliceerd.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Frans van der LugtSJ, 1938-2014 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Frans van der LugtSJ, 1938-2014

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.