Veelzijdig in deeltijd - 200 jaar Eerste kamer

0

De Eerste Kamer is een veelbesproken, maar voor een breed publiek weinig bekend instituut. Dit jubileumboek, Veelzijdig in deeltijd, brengt daarom ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Eerste Kamer het werk van dit parlementaire huis en zijn leden in beeld. Het boek beschrijft met name de ontwikkelingen van de laatste 25 jaar en sluit daarmee aan bij een eerder jubileumboek dat in 1990 verscheen bij het 175-jarig bestaan van de Eerste Kamer.
Veelzijdig in deeltijd is geschreven door de medewerkers van Griffie van de Eerste Kamer. Zij nemen u mee langs onder meer de geschiedenis van de Kamer, het Kamer- gebouw, het verloop van een vergaderdinsdag, Europese en internationale aspecten van het Kamerwerk en beeldvorming rond het instituut. In een groot aantal interviews met (oud-)senatoren wordt het werk van de Eerste Kamer verder ingekleurd. Het vele beeldmateriaal - waaronder zestien spotprenten van toonaangevende cartoonisten - maakt het verhaal compleet. Voor nu dan, want het verhaal van de Eerste Kamer is eigenlijk nooit af.
Veelzijdig in deeltijd is geschreven door de medewerkers van Griffie van de Eerste Kamer.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
292
Laatste editie
02 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089538642

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic