De geur van rijst

0

De geur van witte rijst
Verzamelde Indische eet- en kookherinneringen
Nederland kent nog volop mensen die een persoonlijke band hebben met de Indische eetcultuur, zowel van de eerste, tweede als derde generatie. In deze families vormt eten het hart van het sociale leven.
De nostalgie, de kennis, het plezier en de liefde die bij de echte Indische keuken horen staan aan de basis van dit kookboek.
Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto's en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken 'van iedereen, voor iedereen'. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? Welke recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en vinden nu hun weg naar dit bijzondere kookboek?
De inzendingstermijn sloot eind juni, en uit de stortvloed van inzendingen werden de mooiste verhalen en anekdotes geselecteerd. Han Go, directeur van Go-Tan en initiatiefnemer van het project, is razend enthousiast over de originaliteit van de inzendingen en de prachtige verhalen. 'Dit is uniek. Hiermee houden we de sociale Indische eetcultuur ook voor volgende generaties in leven'.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
15 november 2015
Uitgeverij
Go-Tan B.V.
ISBN
9789090287942

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic