Joodse Huizen 2

, , , , , , , , , , ,

3

Wat voor land zou Nederland zijn geweest als de vooroorlogse Joodse gemeenschap er nog was? Als niet ruim honderdduizend van de honderdveertigduizend Nederlandse Joden zouden zijn vermoord? Aan de hand van verhalen, verteld vanuit de huizen waarin onze Joodse landgenoten woonden, kunnen we ons een voorstelling maken van het Joodse leven in Nederland. Van die verhalen moeten er zoveel mogelijk worden verteld en vastgelegd, voor ook die herinneringen voorgoed zijn verdwenen. In dit boek, Joodse Huizen deel 2, doen overlevenden en nabestaanden, buren en vrienden, schrijvers en historici, een levendig en belangwekkend verslag van wat ooit was, zodat de verdwenen Joodse cultuur in Nederland weer tot leven komt. Joodse Huizen 2 is door 26 auteurs geschreven waaronder Hanneke Groenteman, Marga van Praag, Mark Schellekens, Mirjam Rotenstreich, Chaja Polak e.a.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
08 april 2016
Uitgeverij
Gibbon Uitgeefagentschap
ISBN
9789491363641
Bestel dit boek vanaf  €21,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Geschiedenis die niet vergeten mag worden

Frits Rijksbaron (Amsterdam, 1944) is reclametekstschrijver en conceptontwikkelaar. Hij werkt als zelfstandig ondernemer, met als opdrachtgevers reclamebureaus en adverteerders. In 2011 bedacht hij de Joodse huizenposteractie, een poster met alle adressen van Joodse huizen in Amsterdam. De poster werd verspreid door het Parool, en die actie resulteert uiteindelijk in het boek Joodse huizen,...


Lezersrecensies (1)

Mooie verzameling vooroorlogse verhalen

door: Eliahu 1 like
Ik vond het verhaal over de Raamgracht in het bijzonder mooi om te lezen, ik ken de straat goed en zag de kolenhandel, de dekschuiten en de familie Walvisch zo voor me. Ontroerende schets van het vooroorlogse Joodse leven in de binnenstad van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic