Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Van 'Mei '68' tot 'Hand in Hand'

De nieuwe sociale bewegingen hebben de afgelopen decennia heel wat in beweging gebracht binnen de Belgische politieke cultuur. Denk maar aan de toenemende milieucontestatie, aan de massale betogingen tegen raketten in de jaren tachtig, of de recente 'Hand in Hand'-manifestaties. Honderdduizenden mensen namen deel aan activiteiten van de vrouwenbeweging, de vredesbeweging, de milieubeweging of de Derde wereld-beweging.
Tot nu toe ontbrak echter een wetenschappelijke kijk op deze nieuwkomers in het politieke landschap. In dit boek brengen wetenschappers van verschillende universiteiten hun kennis over de nieuwe sociale bewegingen samen. Daarbij wordt zowel ingegaan op de sociologische, de politieke als de culturele betekenis van de nieuwe sociale bewegingen. Nu deze bewegingen over hun hoogtepunt heen lijken, is de tijd rijp voor een historische analyse van dit boeiende fenomeen. Het boek geeft een overzicht -met commentaar en analyse' -van de activiteiten van de milieu-. de vredes-, de Derde Wereld- en de vrouwenbeweging. Elk hoofdstuk is geschreven door een terzake gespecialiseerd auteur, en alleen daardoor al kan dit boek uitgroeien tot een standaardwerk over de geschiedenis van de nieuwe sociale bewegingen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Van 'Mei '68' tot 'Hand in Hand' het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Van 'Mei '68' tot 'Hand in Hand'

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.