Van 'Mei '68' tot 'Hand in Hand'

0

De nieuwe sociale bewegingen hebben de afgelopen decennia heel wat in beweging gebracht binnen de Belgische politieke cultuur. Denk maar aan de toenemende milieucontestatie, aan de massale betogingen tegen raketten in de jaren tachtig, of de recente 'Hand in Hand'-manifestaties. Honderdduizenden mensen namen deel aan activiteiten van de vrouwenbeweging, de vredesbeweging, de milieubeweging of de Derde wereld-beweging.
Tot nu toe ontbrak echter een wetenschappelijke kijk op deze nieuwkomers in het politieke landschap. In dit boek brengen wetenschappers van verschillende universiteiten hun kennis over de nieuwe sociale bewegingen samen. Daarbij wordt zowel ingegaan op de sociologische, de politieke als de culturele betekenis van de nieuwe sociale bewegingen. Nu deze bewegingen over hun hoogtepunt heen lijken, is de tijd rijp voor een historische analyse van dit boeiende fenomeen. Het boek geeft een overzicht -met commentaar en analyse' -van de activiteiten van de milieu-. de vredes-, de Derde Wereld- en de vrouwenbeweging. Elk hoofdstuk is geschreven door een terzake gespecialiseerd auteur, en alleen daardoor al kan dit boek uitgroeien tot een standaardwerk over de geschiedenis van de nieuwe sociale bewegingen.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
173
Laatste editie
13 oktober 1995
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789053503775
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic