Het brein te kijk

0

Onderzoek naar de werking van onze hersenen wordt wel the final frontier genoemd.
Hoewel er de laatste decennia veel vooruitgang is geboekt, is de ontdekkingsreis nog niet voltooid. Het onderzoek naar het functioneren van het menselijk brein heeft vooral geprofiteerd van geavanceerde manieren om activiteit in de hersenen te meten: de zogeheten neuro-imaging technieken. Het brein te kijk geeft een overzicht van de nieuwe ontwikkelingen waarmee daadwerkelijk een kijkje in het brein kan worden verkregen. In de eerste hoofdstukken worden de technieken van neuro-imaging op een toegankelijke manier besproken. In de daaropvolgende hoofdstukken passeren taal, perceptie, aandacht, geheugen, emoties en motoriek de revue. In het laatste hoofdstuk komt de ultieme vraag over hersenen en bewustzijn aan bod.
Door de heldere manier van schrijven en de vele (kleuren)illustraties is Het brein te kijk geschikt voor iedereen die ge?nteresseerd is in de werking van de hersenen en met eigen ogen wil zien wat men vandaag de dag over het brein weet.
De hoofdstukken zijn geschreven door vooraanstaande Nederlandse onderzoekers. De redactie was in handen van prof.dr. Frank Wijnen en prof.dr. Frans Verstraten. Beiden zijn verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
19 maart 2011
Uitgeverij
Pearson Assessment and Information B.V.
ISBN
9789026518072
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic