Ouderen en persoonlijkheid

0

Persoonlijkheid speelt een grote rol bij het ouder worden en de daarmee gepaard gaande veranderingen. Het is om die reden belangrijk in de zorg- en hulpverlening aan ouderen. Alhoewel in het algemeen wordt aangenomen dat de persoonlijkheid gedurende het leven stabiel is, kunnen belangrijke levensgebeurtenissen, psychische en lichamelijke ziektes en cerebrale aandoeningen van invloed zijn op de persoonlijkheid. Omgekeerd bepaalt de persoonlijkheid in sterke mate hoe iemand zich aanpast aan de nieuwe omstandigheden.
In Ouderen en persoonlijkheid wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk. De informatie is geïllustreerd met herkenbare casuïstiek uit de praktijk van de ouderenzorg. Naast de invloed van veroudering op persoonlijkheid en persoonlijkheidsstoornissen, wordt uitvoerig stilgestaan bij de diagnostiek en verschillende behandelmogelijkheden. Het boek besluit met drie hoofdstukken die de samenhang tussen persoonlijkheid en psychopathologie bij ouderen beschrijven. De redactie heeft gekozen voor ziektebeelden die relatief vaak voorkomen bij ouderen en die illustratief zijn voor de gerontopsychiatrie, de psychogeriatrie en de sociale psychiatrie. Daardoor is het boek geschikt voor professionals in een breed spectrum van de ouderenzorg.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
175
Laatste editie
18 april 2008
Uitgeverij
Pearson Assessment and Information B.V.
ISBN
9789026518348
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic