Kennisklimaat

0

Het klimaatdebat houdt de gemoederen onverminderd bezig. Al jaren woedt over dit onderwerp een diepgaande maatschappelijke controverse. Voor- en tegenstanders bestrijden elkaar op niets ontziende wijze. Wetenschappers mengen zich in het debat met een beroep op hun expertise. In plaats van het debat verder te helpen lijkt daardoor de controverse enkel verder op te laaien.
Wat is er aan de hand? Verandert de positie van de wetenschap? Het ruwe tumult rond modellen van klimaatverandering, 'Climategate' en fouten in rapportages van het internationale klimaatforum toont op zijn minst beperkingen in de zeggingskracht van wetenschap. In dit boek is aan de orde wat we kunnen leren over het 'kennisklimaat' in de hedendaagse kennissamenleving. Aan de hand van de klimaatcasus verkennen diverse vooraanstaande auteurs de mogelijkheden om bij te dragen aan het versterken van de band tussen wetenschap en samenleving.
- Marcus Popkema is hogeschooldocent in de verkeerskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle Gerard Alberts doceert geschiedenis van computers en wiskunde en Wetenschap & Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam.
- Kees Boersma is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije Universiteit Amsterdam.
- Bertien Broekhans is kennissocioloog en werkt als beleidsadviseur, onderzoeker en docent bij de afdeling Beleidskunde, Organisatie, Recht en Gaming van de Technische Universiteit Delft.
- Anne Dijkstra is universitair docent bij de mastertrack Science Communication aan de Universiteit Twente.
- Wolter Pieters is onderzoeker informatiebeveiliging aan de Universiteit Twente.
- Tomas Vanheste is journalist bij Vrij Nederland.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
26 januari 2013
Uitgeverij
Amsterdam University Press B.V.
ISBN
9789089644015
Bestel dit boek vanaf  €39,95 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic