Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mensen maken de stad

Onze steden staan voor een immense uitdaging. De stadsbevolking neemt fors toe, en nog nooit woonden er zo veel groepen mensen met een verschillende achtergrond. De kloof tussen arm en rijk neemt elk jaar toe, en ook de ecologische voetafdruk van de stad is groter dan de planeet kan dragen. Dit leidt tot dé vraag van de 21ste eeuw: hoe kan de stad tegelijkertijd groeien en meer solidair en ecologisch worden?

Als denktank voor sociaalecologische verandering nodigde Oikos onderzoekers en professoren uit om samen na te denken over de toekomst van de stad. Wat is de huidige staat van de stad? Wat kunnen de krachtlijnen zijn voor een toekomstgericht stedelijk beleid? In de antwoorden op deze vragen komen vier kernwoorden naar boven: wonen, solidariteit, superdiversiteit en klimaatneutraal. Ze worden tot een geheel samengeweven met een pleidooi voor participatie en stedelijk burgerschap als rode draad. Want Mensen maken de stad is een boek over en voor stadsbewoners die hun toekomst in handen nemen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Mensen maken de stad het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Mensen maken de stad

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.