Psychologie in de gezondheidszorg

0

De toepassingen van psychologische kennis en behandelingstechnieken nemen een steeds grotere plaats in binnen de gezondheidszorg. Niet alleen in de zorg en onderzoek van pati?nten met psychische problemen en mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap, maar ook in de zorg voor pati?nten met primair lichamelijke problemen, zoals kanker, brandwonden en astma. De psycholoog is bij uitstek degene die de pati?nt kan helpen om beter te leren omgaan met ziekte en beperkingen.
Psychologie in de gezondheidszorg wil in de eerste plaats aan studenten en andere ge?nteresseerden een beeld geven van de mogelijkheden die er zijn voor psychologen in de gezondheidszorg. Ten tweede om inzicht te geven in wat het werken als gedragskundige in verschillende settings in de gezondheidszorg inhoudt en welke kennis en kwaliteiten daarbij vereist zijn. Ten slotte wil Psychologie in de gezondheidszorg een verbinding leggen tussen theorie en praktijk.
De auteurs zijn wetenschappers die bovendien werkzaam zijn in de gezondheidszorg. In veel gevallen zijn ze daarnaast betrokken bij postdoctorale opleidingen, als docent en/of als stagebegeleider. Het boek heeft daardoor een extra dimensie: dat van de scientist practitioner. Geschreven door mensen uit de praktijk blijft het niet bij een beschrijving van de handvaardigheden van de praktiserend psycholoog, maar wordt tevens een beeld gegeven van de toepassing van psychologische kennis op een manier die recht doet aan de wetenschappelijke discipline van de psychologie.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
430
Laatste editie
06 februari 2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031337965
Bestel dit boek vanaf  €91,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic