Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Psychologie in de gezondheidszorg

De toepassingen van psychologische kennis en behandelingstechnieken nemen een steeds grotere plaats in binnen de gezondheidszorg. Niet alleen in de zorg en onderzoek van pati?nten met psychische problemen en mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap, maar ook in de zorg voor pati?nten met primair lichamelijke problemen, zoals kanker, brandwonden en astma. De psycholoog is bij uitstek degene die de pati?nt kan helpen om beter te leren omgaan met ziekte en beperkingen.
Psychologie in de gezondheidszorg wil in de eerste plaats aan studenten en andere ge?nteresseerden een beeld geven van de mogelijkheden die er zijn voor psychologen in de gezondheidszorg. Ten tweede om inzicht te geven in wat het werken als gedragskundige in verschillende settings in de gezondheidszorg inhoudt en welke kennis en kwaliteiten daarbij vereist zijn. Ten slotte wil Psychologie in de gezondheidszorg een verbinding leggen tussen theorie en praktijk.
De auteurs zijn wetenschappers die bovendien werkzaam zijn in de gezondheidszorg. In veel gevallen zijn ze daarnaast betrokken bij postdoctorale opleidingen, als docent en/of als stagebegeleider. Het boek heeft daardoor een extra dimensie: dat van de scientist practitioner. Geschreven door mensen uit de praktijk blijft het niet bij een beschrijving van de handvaardigheden van de praktiserend psycholoog, maar wordt tevens een beeld gegeven van de toepassing van psychologische kennis op een manier die recht doet aan de wetenschappelijke discipline van de psychologie.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Psychologie in de gezondheidszorg het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Psychologie in de gezondheidszorg

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.