Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Thuis op het platteland

Het platteland van Nederland is in verandering. De teruggang van de landbouw en het veranderend ruimtegebruik worden nauwgezet gevolgd in onderzoek en door de media. Maar hoe gaat het eigenlijk met de mensen die wonen en leven op het platteland?
In het rapport Thuis op het platteland staat de leefsituatie van bewoners van het platteland centraal. Hoe ziet de huidige leefsituatie van de plattelandsbevolking eruit? Welke sociale ontwikkelingen heeft de plattelandsbevolking in het afgelopen decennium doorgemaakt? Verschilt de leefsituatie van plattelanders met die van stedelingen in Nederland? Op basis van reeds beschikbare empirische data is in kerncijfers een beeld geschetst van diverse onderwerpen in de hoofdstukken: demografie en ruimtegebruik, economie en welvaart, arbeidsdeelname, onderwijs, gezondheid en zorg, wonen, mobiliteit, voorzieningen, sociale veiligheid, tijd en vrije tijd en tot slot participatie. De ontwikkelingen op de verschillende terreinen worden samengevat in het hoofdstuk leefsituatie-index. De leefsituatie-index is een gecombineerde maat voor welvaart en welzijn van individuen en huishoudens op het platteland.
Thuis op het platteland is vervaardigd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. Het is de eerste publicatie in het kader van het onderzoeksprogramma rond de ontwikkeling van een Monitor Sociale Staat van het Platteland.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Thuis op het platteland het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Thuis op het platteland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.