Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vrijwilligerswerk in meervoud

De deelname aan vrijwilligerswerk in Nederland is internationaal gezien hoog en lijkt dat voorlopig ook te blijven. Er worden wel veranderingen gesignaleerd in de aard van het vrijwilligerswerk en de groepen waarin het zich concentreert. Ontwikkelen zich inderdaad lossere, meer geïndividualiseerde vormen? Bieden stijgende opleidingsniveaus en postmaterialistische waarden compensatie voor afnemende kerkelijkheid? Hebben nieuwe Nederlanders een achterstand in vrijwillige inzet en gaan ze die dan inlopen? Hoe past vrijwilligerswerk in de dagelijkse drukte en patroon van tijdsbesteding? Hoe is het gerelateerd aan lidmaatschappen van verenigingen? Is er een verschuiving van het geven van tijd naar het geven van geld? Groeit de betrokkenheid van het bedrijfsleven en wat zijn de gevolgen daarvan?
Dit zijn enkele vragen die in dit vijfde en laatste deel van de serie 'Civil society en vrijwilligerswerk' aan de orde komen. Een keur aan onderzoekers van vrijwillig engagement in Nederland belicht in deze bundel vrijwilligerswerk in meervoud, van burgerinitiatieven tot bedrijfsinnovaties, van levensbeschrijvingen tot enquêtecijfers, van meer institutionalisering tot informalisering, van persoonlijke motivaties tot wijkkenmerken, van Smilde tot Utrecht.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Vrijwilligerswerk in meervoud het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Vrijwilligerswerk in meervoud

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.