Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kritiek 2010

Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren?
In geheel Europa is het rechtspopulisme bezig aan een sterke opmars. De beweging wint snel aan kracht, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa en zelfs daarbuiten. Deze ontwikkeling stelt de linkse beweging voor nieuwe opgaven en nieuwe problemen.
Hoe is de snelle groei van het rechtspopulisme te verklaren? Wat kan en moet Links doen om deze ontwikkeling om te keren? Om deze twee vragen draait dit nummer van Kritiek. Het nieuwe fenomeen wordt daarom niet alleen vanuit verschillende invalshoeken bestudeerd (sociologisch, politicologisch, taalkundig). Kritiek hanteert ook een internationaal perspectief. In dit nummer komt het rechtspopulisme in Nederland uitgebreid aan bod. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de situatie in andere landen, zoals Belgiƫ en de VS. Het blijft daarbij niet slechts bij analyses en beschouwingen, er worden ook concrete voorstellen gedaan voor een tegenstrategie. In dit nummer zijn bijdragen opgenomen van Dick Houtman en Peter Achterberg, Merijn Oudenampsen, Jan Blommaert, Stephen Duncombe en vele anderen.
Kritiek is een must voor linkse denkers en doeners.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Kritiek 2010 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Kritiek 2010

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.