Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Oncologie en geestelijke verzorging

Over het boek:
De behandeling en begeleiding van oncologische patiënten is een belangrijk speerpunt van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Dit boek focust op geestelijke verzorging binnen oncologische zorg.

In het eerste deel wordt vanuit medische, verpleegkundige en organisatorische zijde een beeld geschetst van de oncologische zorg. Vervolgens wordt beschreven waarom en hoe geestelijke verzorging integraal deel uitmaakt van het totale zorgproces.

In een tweede deel komen diverse vormen en aspecten van geestelijke verzorging aan bod. Mindfulness, ritueel handelen, geestelijke begeleiding en presentie zijn daarbij grote thema's.

Het derde en laatste deel bestaat in een reflectie op actuele vragen en uitdagingen, zoals de veranderingen in de sociaal-culturele functie van religie en de invloed hiervan op inrichting en inhoud van geestelijke verzorging. Daarnaast wordt onderzocht in welke mate de invoering van marktwerking in de zorg kansen biedt of een bedreiging vormt voor menswaardige zorg.

De bijgevoegde cd-rom bevat geleide meditatie-oefeningen.

Over de auteur(s):
Koen Jordens, godsdienstwetenschapper en theoloog, is geestelijk verzorger in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Voordien was hij basispastor in Zeeuws-Vlaanderen en dekenaal coördinator van Zeeland. Ingrid Neijnens, theoloog, is geestelijk verzorger in het Catharina-ziekenhuis. Voordien werkte ze als levensbeschouwelijke begeleider in het Medisch Kindertehuis Godelieve in Goirle en als pastor in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Dit boek is het tweede deel in de Catharina-reeks (Levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg):

Van de zuster, de dokter en het leven dat voorbij gaat
Oncologie en geestelijke verzorging
Hightech en hartelijkheid
Toon details

Schrijf een recensie

Is Oncologie en geestelijke verzorging het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Oncologie en geestelijke verzorging

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.