Oncologie en geestelijke verzorging

0

Over het boek:
De behandeling en begeleiding van oncologische patiënten is een belangrijk speerpunt van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Dit boek focust op geestelijke verzorging binnen oncologische zorg.

In het eerste deel wordt vanuit medische, verpleegkundige en organisatorische zijde een beeld geschetst van de oncologische zorg. Vervolgens wordt beschreven waarom en hoe geestelijke verzorging integraal deel uitmaakt van het totale zorgproces.

In een tweede deel komen diverse vormen en aspecten van geestelijke verzorging aan bod. Mindfulness, ritueel handelen, geestelijke begeleiding en presentie zijn daarbij grote thema's.

Het derde en laatste deel bestaat in een reflectie op actuele vragen en uitdagingen, zoals de veranderingen in de sociaal-culturele functie van religie en de invloed hiervan op inrichting en inhoud van geestelijke verzorging. Daarnaast wordt onderzocht in welke mate de invoering van marktwerking in de zorg kansen biedt of een bedreiging vormt voor menswaardige zorg.

De bijgevoegde cd-rom bevat geleide meditatie-oefeningen.

Over de auteur(s):
Koen Jordens, godsdienstwetenschapper en theoloog, is geestelijk verzorger in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Voordien was hij basispastor in Zeeuws-Vlaanderen en dekenaal coördinator van Zeeland. Ingrid Neijnens, theoloog, is geestelijk verzorger in het Catharina-ziekenhuis. Voordien werkte ze als levensbeschouwelijke begeleider in het Medisch Kindertehuis Godelieve in Goirle en als pastor in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Dit boek is het tweede deel in de Catharina-reeks (Levensbeschouwing en ethiek in de gezondheidszorg):

Van de zuster, de dokter en het leven dat voorbij gaat
Oncologie en geestelijke verzorging
Hightech en hartelijkheid
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
175
Laatste editie
22 januari 2013
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044126785

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic