Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ontzorgen en normaliseren

Elk gezin heeft te maken met vragen over de opvoeding. Meestal weet men zelf een oplossing te vinden, al dan niet met hulp vanuit de sociale of professionele omgeving. Sommige gezinnen komen er echter niet uit en dan is meer ondersteuning gewenst.
De huidige hulpverlening loopt tegen haar grenzen aan. Opvoedproblemen groeien uit tot zorgproblemen, bijvoorbeeld doordat het hulpaanbod te zwaar of niet passend is. In Ontzorgen en normaliseren breekt de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) een lans voor een sterke eerstelijns jeugd- en gezinszorg. Doel hiervan is problemen binnen gezinnen in een vroeg stadium aan te pakken, op basis van eigen inzet en met steun vanuit de sociale omgeving.
De RMO is de adviesraad van de regering en het parlement op het terrein van participatie van burgers en stabiliteit van de samenleving. De RMO werkt aan nieuwe concepten voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Ontzorgen en normaliseren het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Reageren op Ontzorgen en normaliseren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.