Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Basisboek integrale veiligheid

Het Basisboek integrale veiligheid behandelt veiligheid vanuit een breed perspectief, met oog voor dwarsverbanden en samenhangen: een integrale benadering. Veiligheidsproblemen zoals criminaliteit, ongevallen en crises ontstaan door een combinatie van oorzaken en dus moeten ze met een combinatie van maatregelen worden bestreden. Dit boek biedt de ingrediënten voor zo’n benadering. De belangrijkste problemen, concepten, oplossingen en organisaties komen aan bod. Het bijbehorende digitale studielandschap (www.basisboekintegraleveiligheid.nl) biedt tal van extra’s.
In het eerste deel wordt veiligheid als vakgebied geïntroduceerd. Het tweede deel behandelt de centrale spelers op het gebied van veiligheid in Nederland, met hun taken, bevoegdheden en onderlinge verhoudingen. In het derde deel worden belangrijke veiligheidsthema’s belicht, waaronder rampen en crises, externe veiligheid, criminaliteit en terrorisme.
Het boek sluit aan bij hbo-opleidingen, zoals Integrale Veiligheid en Integrale Veiligheidskunde, en bij de beroepspraktijk. Voor veiligheidsprofessionals en bestuurders met een veiligheidsportefeuille is het bijvoorbeeld een waardevol naslagwerk. Daarnaast is dit boek zeer geschikt voor beginnende academici, onderzoekers en adviseurs die op veiligheidsgebied werken en gebaat zijn bij een brede oriëntatie.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Basisboek integrale veiligheid het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Basisboek integrale veiligheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.