Basisboek integrale veiligheid

0

Het Basisboek integrale veiligheid behandelt veiligheid vanuit een breed perspectief, met oog voor dwarsverbanden en samenhangen: een integrale benadering. Veiligheidsproblemen zoals criminaliteit, ongevallen en crises ontstaan door een combinatie van oorzaken en dus moeten ze met een combinatie van maatregelen worden bestreden. Dit boek biedt de ingrediënten voor zo’n benadering. De belangrijkste problemen, concepten, oplossingen en organisaties komen aan bod. Het bijbehorende digitale studielandschap (www.basisboekintegraleveiligheid.nl) biedt tal van extra’s.
In het eerste deel wordt veiligheid als vakgebied geïntroduceerd. Het tweede deel behandelt de centrale spelers op het gebied van veiligheid in Nederland, met hun taken, bevoegdheden en onderlinge verhoudingen. In het derde deel worden belangrijke veiligheidsthema’s belicht, waaronder rampen en crises, externe veiligheid, criminaliteit en terrorisme.
Het boek sluit aan bij hbo-opleidingen, zoals Integrale Veiligheid en Integrale Veiligheidskunde, en bij de beroepspraktijk. Voor veiligheidsprofessionals en bestuurders met een veiligheidsportefeuille is het bijvoorbeeld een waardevol naslagwerk. Daarnaast is dit boek zeer geschikt voor beginnende academici, onderzoekers en adviseurs die op veiligheidsgebied werken en gebaat zijn bij een brede oriëntatie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
08 september 2015
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059316973 , 9789460944055

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic