Méér!

0

MÉÉR! is het kernthema van onze samenleving geworden: meer van alles en meer dan er is. In de afgelopen decennia van ongekende welvaart heeft het geloof postgevat dat de groei van onze economie niet alleen grenzeloos is, maar ook een voorwaarde voor geluk en welvaart. Waar economie ooit de wetenschap van het voortbrengen en verdelen van schaarse goederen en middelen was, is dat aan het einde van de 20ste eeuw omgeslagen in een exclusieve aandacht voor geld en monetaire vraagstukken. De systeemcrisis die zich in 2008 aandiende als een bankencrisis, is nu duidelijk een monetaire crisis én het is duidelijk dat we daarnaast de biodiversiteitscrisis hebben, de klimaatcrisis, de wereldvoedselcrisis en andere schaarsteproblemen die welvaart en welzijn tot in de kern bedreigen.
In "MÉÉR!" bundelt Marianne Thieme wetenschappelijke inzichten die de crisis van dit moment in kaart brengen en in samenhang helpen oplossen. Ze komen van onafhankelijke wetenschappers die zich zorgen maken over de toekomst van mens, dier, natuur en milieu en vanuit diverse invalshoeken pleiten voor een radicale omslag in beleidskeuzes. Allen kiezen de grenzen van de aarde als uitgangspunt voor al ons handelen. Samen schreven deze wetenschappers een leidraad voor andere, duurzame beleidskeuzes, die onontkoombaar geworden zijn door onze groei- en schuldverslaving.
Met bijdragen van: Jeroen van den Bergh, Jules Bos, Arjen Hoekstra, Arjo Klamer, Bill McKibben, Leida Reinhout, Peter Roopnarine, Jan Rotmans, Bert Smit, Jaap Schröder, Joseph Tainter, Arnold Tukker, John Urry, Geerat Vermeij, Louise Vet.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
24 mei 2013
Uitgeverij
Arkel, Jan van
ISBN
9789062245253

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic