Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Méér!

MÉÉR! is het kernthema van onze samenleving geworden: meer van alles en meer dan er is. In de afgelopen decennia van ongekende welvaart heeft het geloof postgevat dat de groei van onze economie niet alleen grenzeloos is, maar ook een voorwaarde voor geluk en welvaart. Waar economie ooit de wetenschap van het voortbrengen en verdelen van schaarse goederen en middelen was, is dat aan het einde van de 20ste eeuw omgeslagen in een exclusieve aandacht voor geld en monetaire vraagstukken. De systeemcrisis die zich in 2008 aandiende als een bankencrisis, is nu duidelijk een monetaire crisis én het is duidelijk dat we daarnaast de biodiversiteitscrisis hebben, de klimaatcrisis, de wereldvoedselcrisis en andere schaarsteproblemen die welvaart en welzijn tot in de kern bedreigen.
In "MÉÉR!" bundelt Marianne Thieme wetenschappelijke inzichten die de crisis van dit moment in kaart brengen en in samenhang helpen oplossen. Ze komen van onafhankelijke wetenschappers die zich zorgen maken over de toekomst van mens, dier, natuur en milieu en vanuit diverse invalshoeken pleiten voor een radicale omslag in beleidskeuzes. Allen kiezen de grenzen van de aarde als uitgangspunt voor al ons handelen. Samen schreven deze wetenschappers een leidraad voor andere, duurzame beleidskeuzes, die onontkoombaar geworden zijn door onze groei- en schuldverslaving.
Met bijdragen van: Jeroen van den Bergh, Jules Bos, Arjen Hoekstra, Arjo Klamer, Bill McKibben, Leida Reinhout, Peter Roopnarine, Jan Rotmans, Bert Smit, Jaap Schröder, Joseph Tainter, Arnold Tukker, John Urry, Geerat Vermeij, Louise Vet.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Méér! het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Méér!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.