Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een jaar in de wereld van de ongelijkheid

Het zou een quizvraag kunnen zijn: welke trend noemde econoom en bestsellerauteur Thomas Piketty Het zou een quizvraag kunnen zijn: welke trend noemde econoom en bestsellerauteur Thomas Piketty ‘gevaarlijk’, professor Richard Wilkinson ‘een soort algemene wijdverspreide vervuiling’ en de maatpakken op het Wereld Economisch Forum in Davos ‘een mogelijke bedreiging op wereldwijde schaal’? Antwoord: de groeiende ongelijkheid. De cijfers spreken dan ook boekdelen: het vermogen van de 80 rijkste bewoners van deze planeet is nu al even groot als dat van de 3,5 miljard armsten.
In dit boek bekijkt Geert Schuermans hoe het in België zit. Het is een verslag van twaalf maanden in onze wereld van de ongelijkheid. Hebben wij een draagvlak voor meer herverdeling? Welke vorm moet die aannemen? En waarom leiden de aanvallen op vakbonden en middenveld tot meer ongelijkheid? Schuermans stelt de vragen die ertoe doen maar legt op zijn tocht ook academici en politici, van Paul De Grauwe tot Bea Cantillon, van Johan Van Overtveldt tot John Crombez, op de rooster.
Een must-read voor iedereen die inzicht in het thema wil krijgen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Een jaar in de wereld van de ongelijkheid het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Een jaar in de wereld van de ongelijkheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.