Dromen van een mooie oude dag ... ook voor mensen met een verstandelijke handicap

0

Een rustige oude dag – het is iets waar we allemaal van dromen. Minder moeten, maar nog veel kunnen – en daar van mogen genieten, dat is veelal het achterliggende idee. We gunnen het iedereen en we hopen dat het ook voor onszelf zo mag gaan. En wanneer dit niet langer evident blijkt, hopen we dat er anderen zijn om ons te helpen, te ondersteunen, te troosten. Die evolutie naar een grotere afhankelijkheid van anderen gaat voor sommigen als vanzelf; voor anderen is het een moeizaam proces van afstaan en verliezen wat men niet kwijt wil. En er zijn de enkelingen die op hoge leeftijd hun omgeving verbazen met hun blijvende vitaliteit.

Dat is niet anders voor de mensen die we in De Lovie vzw dag in dag uit professioneel bijstaan. Vanuit een grote bekommernis om het welzijn van de senioren die we begeleiden, is deze visietekst ontstaan; niet met de overtuiging kant-en-klare antwoorden te bieden voor elk mogelijk probleem, wel met de bedoeling een kapstok mee te geven, een denkkader waaraan het eigen handelen, de begeleiding van die ene unieke persoon, kan worden getoetst. Hiermee willen we een inspiratiebron zijn voor al wie interesse heeft of zich inzet voor de ondersteuning van senioren met een verstandelijke handicap.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
118
Laatste editie
06 maart 2015
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044132502

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic