Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De kleine Mensenrechten voor Dummies

Hoe meer vrijheid je hebt, hoe minder je van mensenrechten merkt. Maar dat verandert als je onrechtvaardig wordt behandeld of niet de voorzieningen krijgt waarop je recht hebt. Of als je privacy geweld wordt aangedaan, ook al heb je niets verkeerd gedaan.
Dit boekje is je hands-on gids voor de mensenrechten, die van jou en die van anderen. Het gaat over de vrijheid en de grenzen van de meningsuiting, over je rechten op zorg of uitkering. Over wat je kunt doen als je wordt gediscrimineerd bij een sollicitatie, of niet wordt gedoucht in een bejaardenhuis. En over het nut van internationale verdragen.
Amnesty International is een onafhankelijke beweging van miljoenen mensen in meer dan 150 landen. Ze werkt tegen willekeurige gevangenschap, marteling en doodstraf. Ze komt op voor wettelijke bescherming en eerlijk asiel. Amnesty Nederland een van de grootste afdelingen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De kleine Mensenrechten voor Dummies het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Reageren op De kleine Mensenrechten voor Dummies

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.