Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De maakbare mens

Veel Nederlanders willen vandaag de dag volmaakt zijn. We streven naar een gezonde geest, vlekkeloos gedrag en een perfect lichaam. Dagelijks posten we massaal selfies op Facebook, we scheppen een ideaalbeeld van onszelf, vol zelfvertrouwen, met de juiste vrienden, op de juiste plek.
Hoe lang kunnen we nog blijven voldoen aan deze hoge eisen? Mensen die dat niet kunnen, vallen buiten de boot. De 'onvolmaakten' horen er niet bij, zijn in andermans ogen gek, beperkt, eng, zielig of ziek. Maar om echt succesvol te zijn - denk aan kunstenaars en wetenschappers - moet je dan juist niet afwijken van de norm?
In De Maakbare Mens, het eenmalige magazine van museum Het Dolhuys en Uitgeverij Boom, lees je interviews, reportages en achtergrondartikelen die 'de maakbaarheid' vanuit een brede invalshoek belichten. Een verhaal met jongeren die pillen slikken om beter te presteren - 'Haal een 10 met Ritalin' -, een moeder die openhartig vertelt over haar ernstig gehandicapte kind - 'Het liefst had ik hem terug gestopt' en Bas Heijne die schrijft over 'zwangere bejaarden'.
Door het hele tijdschrift heen staan portretten van bijzondere geesten, de kern van de jubileumtentoonstelling 'De Maakbare Mens' in Het Dolhuys. Denk aan de beroemde kunstenaars Edvard Munch en Vincent van Gogh, maar ook de succesvolle schrijfster Myrthe van der Meer: 'Hoe gek het ook klinkt, die depressie had ik tenminste nog. Wat zou er van mij overblijven als ze die weg zouden halen?'
Het mag duidelijk zijn: afwijking is een bron van succes. Laat je inspireren door bekende Nederlanders als Trudy Dehue, Maxim Februari, Peter de Wit en Hanna Bervoets, en vier je eigen afwijking.
Gratis toegang tot museum het Dolhuys
In De Maakbare Mens vindt u een bon waarmee u gratis toegang krijgt tot museum Het Dolhuys tijdens de tentoonstelling 'De Maakbare Mens'.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De maakbare mens het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De maakbare mens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.