Zorgwijzer onbezorgd en zelfstandig ouder worden

0

Wat als het niet langer lukt om voor jezelf of je geliefde te zorgen? Moet je dan noodgedwongen je huis verlaten, of zijn er nog andere opties? Wat is de rol van zorgverleners? Welke vormen van zorgverlening bestaan er? En, niet onbelangrijk, hoe financier je dat allemaal?

Iedereen streeft ernaar om zo lang mogelijk thuis te wonen, ook als we die thuis niet langer alleen kunnen onderhouden of niet meer voldoende voor onszelf kunnen zorgen. Elke echtgenoot, vrouw, kind of kleinkind komt op een bepaald moment tot de vaststelling dat zijn of haar geliefde door ouderdom niet meer in staat is om zelfstandig te leven. De ‘Zorgwijzer’ helpt je de stappen te doorlopen die aan zo’n beslissing voorafgaan en een oplossing op maat te zoeken. Het uitgangspunt is dat de verleende zorg en ondersteuning steeds vertrekt vanuit de noden en verwachtingen van de zorgbehoevende zelf. Dit boek wil dan ook een leidraad zijn om een vroegtijdige zorgplanning mogelijk te maken. Alleen dan kan zorgverlening welverdiende rust, comfort en bescherming bieden.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
02 mei 2018
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022332566
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic